Division of Endocrinology

Boston Children's Hospital
Completed: 2013
Boston, MA

Isgenuity was tasked with expanding and relocating Boston Children’s Hospital outpatient Endocrinology Department.  Added to the expansion was the New Balance Optimal Weight for Life program which combined with the Endocrinology Clinic created a new specialized center to care for this patient group.

Working within the design objectives created by Isgenuity for all outpatient services, Isgenuity created a colorful, abstract environment that enlivens the patient experience and meets the functional program.  The program included waiting, check-in, 12 exam rooms and associated support space.  Given the constraints of the site, the efficiency of the layout was critical to the project's viability.  By utilizing curved walls, which suggest space beyond view, and consolidating program elements to share circulation space, the project is efficient, open, and welcoming.